Ugnskokt hälleflundra med god sås

Serverar: 5 portioner

Nu är hälleflundra tyvärr dyrare än oxfilé så detta är inget man äter varje vecka. Det är just därför jag lägger in receptet, så nästa gång jag äter det, om några år, så kommer jag ihåg receptet. Mycket gott var det också, såsen var härligt krämig och smakrik. Förvånansvärt enkelt och väldigt gott. På bilden är filéen inte 200 g, jag åt innan jag tog bilden så detta blev tyvärr en bild på resterna! Men detta är trots en middag jag sent ska glömma, kantarelltoast till förrätt, perfekt tillagad hälleflundra till huvudrätt och plommonsmulpaj till efterrätt. Inte fy skam, och perfekt efter säsongen också!

Ingredienser

  • 5 filéer hälleflundra (200 g per person)
  • Vitpeppar
  • Färsk dill
  • 20 färskpotatisar
  • 5 dl crème fraiche
  • 250 g färska räkor, grovt hackade
  • Ca 1 hg pepparrot, fint riven + extra att ha till
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader.
    2. Lägg hälleflundrafiléerna i en ugnssäker form. Pudra över vitpeppar och ställ in mitt i ugnen. Ta ut när den är vit och fin, efter ca 30-35 minuter.
    3. Tvätta och lägg potatisarna i en kastrull, i med rejält med dill. Koka upp och låt småkoka under lock.
    4. Hetta upp en liten kastrull och lägg i räkorna, få lite yta på dem och slå sedan på crème fraichen. Rör ner pepparroten.
    5. Servera fisken varm, tillsammans med nykokt färskpotatis, pepparrotsdoftande sås, citron och gärna extra pepparrot.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben