Pocherad sensommarfrukt

Serverar: 4 portioner

Pochera frukterna hela, kärnorna gör såsen som bildas extra smakrik och mustig. Och kärnorna är lätta att pilla ur när frukten är mjuk. Sätt in i ugnen när huvudrätten serveras.

Ingredienser

  • 1 kg blandad frukt, t ex plommon, aprikoser, nektariner, körsbär
  • 1 stekpåse (stor, ca 5 kg)
  • 1 vaniljstång
  • 10 kardemummakapslar
  • 3 kanelstänger
  • 1 dl rödvin
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl honung
  • Servering
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Lägg frukten i stekpåsen.
    3. Dela vaniljstången längs med och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång- och frön, kardemummakapslar och kanel i påsen.
    4. Häll i vin, apelsinjuice, socker och honung. Blanda om och förslut påsen enligt anvisning på förpackningen.
    5. Lägg påsen i kall ugnssäker form. Stick 2–3 små hål i påsen nära förslutningen, så att påsen inte spricker av trycket. Baka mitt i ugnen ca 20 min. Påsen får inte komma i kontakt med ugnstak eller väggar.
    6. Servera frukten varm, gärna med vaniljglass till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben