Pocherad ryggfilé av piggvar med senapshollandaise

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

Pocherad fisk är alltid försiktigt anrättad. I detta fall en färsk ryggfilé av piggvar som får sjuda en kort stund.

Ingredienser

  • 150 g piggvarsfilé, ryggbiffen
  • 3-4 små färskpotatisar
  • 1 tsk salt
  • Såsen
  • 100 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 msk vitt vin
  • En gnutta cayennepeppar
  • 1 tsk Pappas senap eller Dijonsenap
  • Instruktioner

    1. Lägg piggvarsfilén i en kastrull med kallt vatten och lite salt. Värm, sjud - så snart vattnet börjar koka, drag av värmen och låt vila i 5 minuter. Servera genast.
    2. Koka potatisen under tiden.
    3. Gör såsen i vattenbad - se mitt recept på senapshollandaise. Håll ljummen.
    4. Tag bort skinnet på piggvarsfilén med hjälp av två gafflar eller dessertskedar, lägg upp portionen på varm tallrik och servera med potatisen och hollandaisen bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben