Halstrad piggvar med citronpotatisblanquette

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Jag jobbade på Bistro Nr 5 i Bath där vi genom att slå våra kloka huvuden ihop kom fram till denna rätt inför ett bröllop. Uppskattat.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar piggvar, 180 g
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Citronpotatisblanquette
  • 800 g potatis
  • 75 g smör
  • ½ dl grädde
  • ½ dl mjölk
  • Skal av ½ citron
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Ansjovisskum
  • 4 dl vitvinssås
  • 2 ansjovisfiléer
  • 2 msk skuren gräslök
  • Instruktioner

    1. Citronpotatisblanquette: Koka potatisen. Värm smör, mjölk och grädde. Pressa potatisen och gör en lös och luftig puré. Smaksätt med salt, vitpeppar och rivet citronskal.
    2. Ansjovisskum: Mixa i ansjovis och gräslök i vitvinssåsen. Smaka av med salt och vitpeppar. Skumma upp med stavmixer vid serveringen.
    3. Stek piggvaren i smör. Smaka av med salt och peppar. Servera med dillslungade morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben