Nonstop kakor

Serverar: 25 portioner

Måste prova.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin, rumsvarmt
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 3 dl havregryn
  • 1 1/2 dl kärnvetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1,5 dl nonstop
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör eller vispa matfett, farin-, strö- och vaniljsocker kraftigt, tills det blir ljust och poröst. Rör i ägget. Blanda samman övriga ingredienser och rör ner dem i smör/socker-blandningen. Blanda väl.
    2. Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädda plåtar. Lägg klickarna glest då de flyter ut, 12 på varje plåt är lagom. Grädda mitt i ugnen, 12-14 minuter. Lägg dem på galler, efter att de har svalnat en stund på plåten.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben