Normandisk gräddglass

Serverar: 25 portioner

Denna glass är underbart god, satsen är lite stor men passar bra om man är många till någon fest. Man kan ju halvera om man vill. Har fått receptet av mamma skulle tro att hon fått det av någon kallskänka, då mamma jobbat på restaurang i hela sitt vuxna liv.

Ingredienser

  • 2 l vispgrädde
  • 6 hg florsocker
  • 25 cl Grand marnier eller Trippel sec
  • 16 st äggulor
  • 2 st pressade apelsiner
  • 2 st pressade citroner
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden till hårt skum
    2. Blanda florsocker och äggulor i en ren skål, rör tills det blir pösigt.
    3. Häll i likören, pressade apelsinerna och citronerna, sedan en liten mängd av den vispade grädden i blandningen, där efter resten av grädden.
    4. Häll smeten i låga formar och ställ in i frysen.
    5. Servera gärna glassen med bärsås gjord på mixade hallon och/eller jordgubbar som mixats och passerats.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben