Potage Normand

Serverar: 4 portioner

En vanlig soppa på krogar förr, bl.a. på Restaurang Cecil i Stockholm. Rotsaker är mycket gott att göra soppa på, de är rika på både smak och vitaminer.

Ingredienser

  • 100 g kålrot i strimlor
  • 100 g morot i strimlor
  • 100 g rotselleri i strimlor
  • 1 gul lök skuren i skivor
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • Garnityr
  • Färsk körvel
  • Instruktioner

    1. Skala och strimla rotsakerna. Fräs dem i smör, krydda med salt och peppar.
    2. Häll buljongen över och låt allt småkoka tlls grönsakerna är mjuka.
    3. Häll soppan i portionsskålar och garnera med färsk körvel.
    4. Servera med ugnsrostat bröd med smält cheddarost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben