Purjolök och potatissoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Potage de poireaux et pommes En fin grönsakssoppa att serveras som förrätt med t.ex.krutonger.

Ingredienser

  • 50 gram lök
  • 100 gram selleri
  • 300 gram purjolök
  • 50 gram smör
  • 200 gram potatis
  • 750 ml grönsaksbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skiva löken och sellerin i grova skivor och skiva den vita och ljusgröna delen av purjolöken till 5 mm bitar.
    2. Koka dem i smöret i en kastrull med lock tills de mjuknar, men utan att bryna. Tillsätt buljongen och skiva potatisen till 5 x 2 mm kuber och tillsätt dem. Småkoka tills purjolöken och potatisen är kokt, cirka 15 minuter. Kör soppan med en handblender tills den är klumpfri.
    3. Blanda i smör och 0.6 dl grädde precis innan servering

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben