Gräddglass med dajm

Serverar: 6 portioner

Vansinnigt god glass. Den är mycket lätt att göra, ingen glassmaskin eller kokning behövs, vispa bara och ställ den i frysen.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dubbeldajm
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor, socker, sirap och vanillinsocker med elvisp ca 4-5 minuter till en vit och fluffig smet.
    2. Vispa grädden för sig och hacka dajmen fint. Blanda samman äggsmet, grädde och dajm. Häll i en form. Frys minst 8 timmar.
    3. Låt den stå 20-30 minuter och tina i kylen före servering.

    Liknande recept

    3.5
    15 min
    20
    1
    5
    30 min
    7-8
    1
    5
    1 d 15 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben