Nougat havrekakor

Serverar: 24 portioner

Supergoda och väldigt enkla att göra.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 4,5 dl havregryn
  • 1 msk mjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 100 g cloetta guldnougat
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Blanda övriga ingredienser i en skål. Tillsätt smöret och blanda om. Bred ut i en smord 20x30 form. Grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader i 10 minuter.
    2. Skiva tunt över nougaten på den varma kakan. Skär i 24 rutor. Låt svalna i kylen innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    cyan 16 juni 2008

    Oj, det här receptet är precis vad jag letat efter. Rätt likt men bättre än det enkla "havregryn, smör och socker"-recept jag testat tidigare. Jag skippade dock nougaten.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben