Nougatfyllda mörbollar

Serverar: 55 portioner

Söta småkakor fyllda med krämig nougat.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 4½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 150 g mjuk nougat
  • Garnering
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Hacka snabbt ihop smör, florsocker, äggula och vetemjöl. Täck degen med plastfolie och lägg den i kylskåpet att vila i minst 1 timme, gärna över natten.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Dela upp den kalla degen i ett par mindre bitar. Rulla ut bitarna till längder, ca 3 cm breda. skär längderna i kakbitar. Rulla ut nougat till smala längder och skär upp i samma antal bitar som kakbitarna.
    4. Lägg en bit nougat på varje kakbit och nyp samman degen så att nougaten hamnar i mitten. Rulla till runda kulor och tryck ena halvan lätt i de hackade nötterna.
    5. Lägg bollarna ganska glest med nötsidan upp på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben