Nougat- och pistaschsnittar

Serverar: 30 portioner

Dessa nougatfyllda kakor är mer som godis än bakverk. De är oerhört goda - och mycket, mycket svåra att sluta äta när man väl börjat ...

Ingredienser

  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g smör eller margarin
  • Fyllning
  • 200 g mandelmassa
  • ½ - 1 äggvita
  • 1 msk syltade apelsinskal
  • Rivet skal av en halv apelsin
  • 175 g nougat
  • Garnering
  • Ca ½ dl pistaschmandlar
  • Instruktioner

    1. Hacka snabbt samman mjöl, socker, bakpulver och matfett, för hand eller i en matberedare.
    2. Platta ut degen och svep in den i plastfolie. Låt den vila i kylen.
    3. Gör fyllningen. Riv mandelmassan grovt, för hand eller i en matberedare. Tillsätt äggvita och arbeta allt till en smidig och bredbar smet.
    4. Finhacka de syltade apelsinskalen. Smaksätt mandelmassan med dem och det rivna apelsinskalet.
    5. Forma nougaten till två rullar, ca 30 cm långa. Sätt ugnen på 175 grader.
    6. Ta ut degen ur kylen och kavla ut den till två plattor, ca 10x30 cm. Bred mandelmassasmeten på dem.
    7. Lägg en nougatrulle mitt på varje degplatta. Rulla ihop dem från långsidan och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Hacka pistaschmandlar. Garnera degrullarna med dem.
    8. Grädda nougatrullarna mitt i ugnen, 8-10 minuter. Skär dem sedan, medan de fortfarande är kvarna, i sneda bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben