Nougat- och pistaschsnittar
Dessa nougatfyllda kakor är mer som godis än bakverk. De är oerhört goda - och mycket, mycket svåra att sluta äta när man väl börjat ...
Ingredienser
3 ½ dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 tsk bakpulver
150 g smör eller margarin
Fyllning
200 g mandelmassa
½ - 1 äggvita
1 msk syltade apelsinskal
Rivet skal av en halv apelsin
175 g nougat
Garnering
Ca ½ dl pistaschmandlar
Instruktioner
- Hacka snabbt samman mjöl, socker, bakpulver och matfett, för hand eller i en matberedare.
- Platta ut degen och svep in den i plastfolie. Låt den vila i kylen.
- Gör fyllningen. Riv mandelmassan grovt, för hand eller i en matberedare. Tillsätt äggvita och arbeta allt till en smidig och bredbar smet.
- Finhacka de syltade apelsinskalen. Smaksätt mandelmassan med dem och det rivna apelsinskalet.
- Forma nougaten till två rullar, ca 30 cm långa. Sätt ugnen på 175 grader.
- Ta ut degen ur kylen och kavla ut den till två plattor, ca 10x30 cm. Bred mandelmassasmeten på dem.
- Lägg en nougatrulle mitt på varje degplatta. Rulla ihop dem från långsidan och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Hacka pistaschmandlar. Garnera degrullarna med dem.
- Grädda nougatrullarna mitt i ugnen, 8-10 minuter. Skär dem sedan, medan de fortfarande är kvarna, i sneda bitar.
Liknande recept
Kommentarer (0)