Nougat- och honungskaka

Serverar: 1 portioner

Ytterligare en underbart god honungskaka!

Ingredienser

  • 100 g mjuk nougat
  • 1/2 dl honung
  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 50 g valnötter, grovt hackade
  • fint rivet skal av 1 apelsin
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk stött kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1 1/2-litersform. Blanda nougat, honung och smör över vattenbad och värm sakta tills det smält. Låt det svalna.
    2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör ner nötter och apelsinskal. Blanda mjöl, kanel och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och nougatblandningen i omgångar till äggsmeten. Rör till en jämn smet och häll det i formen.
    3. Grädda kakan i 40-50 minuter. Låt den svalna.

    Liknande recept

    3.5
    35 min
    4-5
    3

    Kommentarer (1)

    Forellen 8 juli 2012

    Blev en väldigt god kaka. Mycket omtyckt :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben