Mjuk och god kaka som blir tårta med vispad grädde och jordgubbar.
Ingredienser
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
75 g smör
1 dl honung
Rivet skal av 1/2 citron
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Garnering
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
1 l jordgubbar
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull, rör ner honungen och låt den smälta. Rör ner smörblandningen och citronskalet i äggsmeten. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad rund form med hål i mitten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Täck ev med folie mot slutet.
Stjälp upp kakan och låt den kallna. Vispa grädden och bred den över kakan. Fyll hålet med jordgubbar och garnera med resten runt om. Tips: Kakan kan gräddas i förväg.
Jättegott!!
Vilken fin smak det blir på sockerkakan av honungen!
Jag rostade kakskivorna i brödrosten lite och så hade jag glass istället för grädde!
Smaskens!
Jättegott!! Vilken fin smak det blir på sockerkakan av honungen! Jag rostade kakskivorna i brödrosten lite och så hade jag glass istället för grädde! Smaskens!
Λατρεύω τις φράουλες!