Honungskaka med jordgubbar

Serverar: 10 portioner

Mjuk och god kaka som blir tårta med vispad grädde och jordgubbar.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 1 dl honung
  • Rivet skal av 1/2 citron
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
  • 1 l jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull, rör ner honungen och låt den smälta. Rör ner smörblandningen och citronskalet i äggsmeten. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad rund form med hål i mitten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Täck ev med folie mot slutet.
    2. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Vispa grädden och bred den över kakan. Fyll hålet med jordgubbar och garnera med resten runt om. Tips: Kakan kan gräddas i förväg.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    bodilla 15 juli 2008

    Jättegott!! Vilken fin smak det blir på sockerkakan av honungen! Jag rostade kakskivorna i brödrosten lite och så hade jag glass istället för grädde! Smaskens!

    Googliat 6 januari 2009

    Λατρεύω τις φράουλες!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben