Nougat- och valnötsrutor

En liten söt sak med många smaker. Kan serveras med en klick grädde men det går bra utan också.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • ½ dl kakao
  • 1 nypa salt
  • 2 msk vaniljkrämspulver, kan ersättas med 1 ½ tsk vaniljsocker
  • Topping
  • 125 g nougat
  • 10 valnötter
  • 30 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Ugn 175° Klä en långpanna, ca 33x25 cm, med bakplåtspapper.
    2. Smält smöret i en kastrull. Rör i socker och ägg, blanda noga. Jag gjorde hela smeten i kastrullen och det gick jätte bra. Rör i vetemjöl, kanel, kakao, salt och vaniljarom.
    3. Häll smeten i långpannan och grädda i ca 20 minuter.
    4. Ta ut kakan och hyvla nougaten över medan kakan är varm. Hacka valnötterna och strö dem över. Smält den vita chokladen enligt anvisningarna på förpackningen och ringla den över kakan.
    5. Skär kakan i 12-16 rutor, jag gjorde mindre rutor och fick 20 st. Kan serveras med en klick grädde om så önskas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben