Möra valnötsrutor

Dekorera ev. med chokladglasyr och en rostad valnöt eller strö bara över lite florsocker.

Ingredienser

  • 100 g valnötskärnor
  • 1 vaniljstång
  • 250 g smör (rumsvarmt)
  • 150 g rårörsocker
  • Rivet skal från 1 apelsin eller 2 msk hackad syltat apelsinskal
  • 300 g fullkornsvetemjöl
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Dagen innan man ska baka dem: Mal valnötter ganska fint. Dela och skrapa ur vaniljstången och blanda med smör, socker, apelsinskal, mjölet och dem malda kryddorna. Tillsätt äggulan och knåda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen till en kvadrat och slå sedan in i plastfolie. Ställ kallt över natten. Dagen därpå: Ta fram degen och kavla ut på mjölat underlag till en ca 30 x 30 cm stor kvadrat. Placera på en bakplåt klädd med bakpapper. Grädda i 200 grader förvärmd ugn i ca 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna i ca 8-10 minuter. Skär sedan längder, ca 5-6 cm breda innan kakan har kallnad. Låt dem sedan kallna helt och förvara mellan smörpapper i plåtburkar.
    2. Dekorera ev. med chokladglasyr och en rostad valnöt eller strö bara över lite florsocker.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    65

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben