Nougatfyllda strassburgare

Serverar: 28 portioner

Möra små kakor som smälter i munnen... Ska du frysa dem så vänta med chokladdoppet!

Ingredienser

  • 200 g mjukt smör
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2½ dl potatismjöl ( knappt )
  • 1 msk vispgrädde
  • Fyllning
  • 100 g nougat med rostade hasselnötter
  • ( Grand cru, Odense )
  • 1½ msk smör
  • Garnering
  • 100 gr mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader Rör smör, florsocker och vaniljsocker poröst. Tillsätt mjöl och potatismjöl lite efter hand. Rör i grädden. Spritsa ut degen på en plåt med bakpapper. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna.
    2. Fyllning & garnering: Smält nougaten över vattenbad, rör i smöret. Lägg ihop kakorna två och två med fyllning emellan. Låt stelna. Doppa ena änden av kakorna i smält choklad. Låt stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben