Dubbla Strassburgare

Kakor med smörkräm.

Ingredienser

  • 2 hg smör
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 dl potatismjöl
  • Smörkräm
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk vatten
  • 2 äggulor
  • 150 g mjukt smör
  • Garnering
  • Blockchoklad
  • Instruktioner

    1. ugn 175 grader
    2. Koka socker och vatten utan omrörning tills lagen håller trådprovet.Tag en droppe på en sticka, trådar droppen sig när man tar den mellan fingrarna låt den svalna något. Rör ner den i smöret i en fin stråle .
    3. Rör smör, florsocker och vaniljsocker mycket poröst. Tillsätt mjölet lite i taget och rör kraftigt hela tiden. Spritsa degen i toppar eller längder direkt på bakpapper på plåten. Grädda dem tills de ser klara ut ca 5-15 minuter, kolla till dem med jämna mellanrum
    4. Lägg ihop dem två och två när de kallnat med smörkrämen emellan. Doppas i smält blockchoklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben