Dubbla chokladkakor med jordnötssmör

Har själv inte bakat de här kakorna än, men visst verkar de smarriga!

Ingredienser

  • 120 g mörk choklad
  • 120 g smör
  • 3 1/4 dl socker
  • 3 st ägg, uppvispade
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3 dl kakao
  • 120 g mjölkchoklad, skurna i bitar
  • Fyllning
  • 150 g jordnötssmör
  • 6 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 170 grader. 2. Smält den mörka chokladen med smöret i mikrovågsugn eller i en skål över hett vattenbad. Låt det kallna. 3. Rör sedan ner sockret och därefter äggen. Tillsätt mjöl, bakpulver och kakaopulver. Blanda allt väl och rör sedan ner mjölkchokladbitarna. 4. Ta en tesked chokladmassa och rulla den mellan handflatorna till en liten kula. Lägg den på en klädd plåt och platta till den lite. Gör på samma sätt med resten av smeten, sprid ut kakorna med 5 cm mellanrum. 5. Grädda kakorna i 12–15 minuter. Låt dem kallna på ett bakgaller. 6. Rör ihop jordnötssmör och florsocker. Bred smöret på en kaka och lägg ihop den med en annan. Tryck till lite så att de håller ihop. 7. Bjud kakorna till kaffe eller som efterrätt med en klick vaniljglass.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (2)

    Elin_pt 14 april 2008

    Helt fantastiska och lätta att tillaga!!! Jag byter däremot ut jordnötssmöret emot nutella, det funkar precis lika bra

    jonjen 2 februari 2017

    Hejsan. Jag undrar hur många det blir av en sats? Tack på förhand!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben