Chokladkakor på jordnötssmör

Jordnötter och choklad. Mums!

Ingredienser

  • 225 g tjockt jordnötssmör
  • 190 g tätt packat farinsocker
  • 125 g mjölkchokladchips
  • 1 stort ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 175 grader.
    2. Blanda jordnötssmör, farinsocker och ägg i en medelstor skål med en bakslev tills det är väl blandat. Lägg i chips, blanda väl.
    3. Rulla dryga matskedar deg till bollar på 3,7 cm. Placera dem på avstånd om 5 cm på bakplåtspapper klädda plåtar.
    4. Doppa bordgaffeln i pärlsockret: pressa den från olka vinklar mot varje boll så att de blir platta, till 1,2 cm tjocklek.
    5. Grädda i 12 minuter tills de är fasta. Låt kakorna stå på kakplåtarna i 2 minuter. Förflytta dem med en spade till gallret; låt dem svalna helt och hållet.
    6. Lagra dem ordentligt intäckta i rumstemperatur eller frys dem i upp till 3 månader. Det blir ungerfär 2 dussin kakor.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    Betel 31 mars 2011

    Alla ingredienserna är inte med... t ex. hur många ägg ska där vara i?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben