Strassburgare

Serverar: 25 portioner

Goda fina kakor med tradition

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • ½ dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ¼ dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • Garnering
  • gelé
  • florsocker
  • smält choklad
  • Instruktioner

    1. Låt matfettet bli rumstempererat. Rör matfett, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet.
    2. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl lite i sänder och rör kraftigt hela tiden gärna med elvisp.
    3. Spritsa degen genom en krusig sprits till längder på en plåt med bakplåtspapper.
    4. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 10 minuter. Låt svalna.
    5. Garnering: Spritsa lite gelé på varje kaka eller sikta florsocker över dem eller doppa ena änden i smält choklad. (Jag föredrar det sista alternativet.)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben