Nubbesallad

Serverar: 4-6 portioner

Detta har blivit ett måste på julbordet,men den är jättegod som förrätt på en brödbit med ett salladsblad eller som smörgåstårtsfyllning.Jag struntar i rommen och byter ut matjessillen mot någon inlagd sill.

Ingredienser

  • 1 dl gräddfil
  • 1,5 dl majonnäs
  • 4 msk stenbitsrom
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 0,5 dl finhackad purjo
  • 0,5 dl finhackad dill
  • 3 msk matjessill i små bitar
  • 5 kokta potatisar
  • 4 hårdkokta ägg
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Finhacka röd lök, purjo och dill. Skär sillen i små bitar. Skär potatisen i små tärningar och hacka äggen. Blanda gräddfil, majonnäs och rom. Blanda i allt det hackade och krydda lite med salt och peppar. Låt salladen gärna stå och dra någon timme innan servering för att det ska smaka mer.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-6
    3

    Kommentarer (1)

    ThomasP 22 mars 2008

    Supergod men jag ökade på med mer matjessill // Thomas

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben