Nubbesallad

Serverar: 4-6 portioner

Serverat den som aptitretare eller tilltugg. Men den är också perfekt för picknick i midsommar; sill, potatis och ägg i samma rätt. Servera med knäckebröd och en god ost. Salladen passar förstås också på en sillbuffé.

Ingredienser

  • 2 burkar matjessill
  • 8 st kokt färskpotatis, kalla
  • 4 st ägg, hårdkokta
  • 0,5 st röd lök
  • 0,5 st purjolök
  • 0,5 dl färsk gräslök, finskuren
  • 2 dl gräddfil
  • 4 msk majonnäs
  • 4 msk kaviar, typ Kalles Kaviar
  • Vitpeppar
  • Dekoration
  • Färsk gräslök
  • Instruktioner

    1. Skär sillen i småbitar och potatisen i tärningar. Klyfta äggen och skär dem sedan i bitar. Hacka rödlöken. Snitta och skölj purjolöken och skär den tunt. Lägg alltsammans i en skål tillsammans med gräslöken.
    2. Blanda gräddfil med majonnäs och kaviar. Smaka av. Sillen tillför sälta, så det är inte säkert att det behövs extra salt. Men några varv på vitpepparkvarnen behövs.
    3. Häll gräddfilssåsen i skålen och vänd försiktigt ihop alla ingredienserna. Dekorera med gräslök och servera direkt eller lägg upp på bröd och servera som små snittar.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-6
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben