Nyttigare cookies

Kakor med chokladbitar och cashewnötter.

Ingredienser

  • 1 dl olja
  • 0,75 dl råsocker eller farinsocker
  • 0,75 dl honung
  • 1 st ägg
  • 2 dl dinkelmjöl, siktat
  • 1 dl dinkelmjöl, fullkorn
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 40 g mörk choklad (70 %)
  • 30 g vit choklad
  • 3/4 dl cashewnötter
  • Instruktioner

    Rör socker, honung och olja poröst. Rör ner ägget. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dessa i smeten. Grovhacka choklad och nötter och vänd ner. Klicka ut smeten på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter i 175 grader.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (2)

    lill-lindqvist 26 oktober 2008

    Supergoda cookies !!!

    Maahl 20 januari 2009

    Jag använde 62% chokladprickar istället för att bråka med att hacka choklad, skönt när det går lite snabbt ibland. Hade inte tillräckligt med olja så det fick bli lite flytande margarin också. Jag tycker det är nån slags bismak av något men övriga familjen tycker att kakorna är goda. Kanske är det honungen som jag känner av.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben