Öl och örtmarinerad kyckling

En alldeles utmärkt vardags eller festrätt på kyckling.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl öl
  • 4 msk lönnsirap
  • 2 msk finhackade örtkryddor
  • 2 msk kinesisk soja
  • Ev grädde
  • Instruktioner

    1. Blanda samman öl, lönnsirap, örtkryddor och soja i en plaspåse. Lägg filéerna i påsen och förslut och skaka om. Låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.
    2. Töm påsens innehåll i en eldfast form. Stek i ugn i 25 minuter i 175 grader., eller tills köttsaften är klar och genomskinlig.
    3. Vid servering kan lite grädde hällas runt köttet. Servera med nykokt pasta och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben