Ölpannbröd snabbt och lätt

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 30 minuter

Ett pannbröd som snabbt är fixat på ca ½ timme. Utan massor av disk. Blev ett perfekt bröd till kvällens räkmackor. Saftigt och smakrikt.

Ingredienser

  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl öl
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll i gräddfil, öl och smöret Blanda ihop till en tjock smet med gaffel eller degkrokar. Smörj en kall stekpanna och lägg i smeten. Tryck ut med stekspade eller händerna i hela stekpannan. Sätt på svag – medelvärme. 4-5 på 12 skalig spis. Grädda under lock i ca 15-18 minuter. Vänd brödet 1 gång efter halva tiden. Skär i 4 tårtbitar, som delas på längden. Se bilden.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (2)

    eva23 17 augusti 2016

    Detta låter enkelt och gott, men om man nu inte äter allt på en gång, håller det sig fräscht till nästa dag?

    Anderstam 17 augusti 2016

    Förvara i plastpåse så fungerar det även dagen efter.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben