Serverar: 4-8 portioner
Tid: 30 minuter
Ett pannbröd som snabbt är fixat på ca ½ timme. Utan massor av disk. Blev ett perfekt bröd till kvällens räkmackor. Saftigt och smakrikt.
Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll i gräddfil, öl och smöret Blanda ihop till en tjock smet med gaffel eller degkrokar. Smörj en kall stekpanna och lägg i smeten. Tryck ut med stekspade eller händerna i hela stekpannan. Sätt på svag – medelvärme. 4-5 på 12 skalig spis. Grädda under lock i ca 15-18 minuter. Vänd brödet 1 gång efter halva tiden. Skär i 4 tårtbitar, som delas på längden. Se bilden.
Detta låter enkelt och gott, men om man nu inte äter allt på en gång, håller det sig fräscht till nästa dag?
Förvara i plastpåse så fungerar det även dagen efter.