Öppen strömmingslåda med vitlök

Serverar: 4 portioner

Måste prova detta då strömming är så gott!

Ingredienser

  • 300 g strömmingsfilé, skinnet draget
  • 1 citron, saften + strimlat skal
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 dl persilja, hackad
  • 0.75 dl olivolja
  • 0.75 dl gröna oliver, hackade
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
    2. Skölj och torka av strömmingsfiléerna och lägg dem ganska tätt i ett smort ugnssäkert fat. Fördela marinaden över strömmingen. Ställ in i 200 grader varm ugn ca 8 minuter. Servera med nykokt färsk potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben