Örtdoftande potatissallad

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

En god potatissallad att servera på en buffé

Ingredienser

  • 1 kg delikatesspotatis
  • 3 msk olja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 salladslökar eller ½ purjolök
  • 30 g babyspenat
  • 100 g delade pärltomater
  • ½ dl hackad gräslök
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Dela stora potatisar och lägg dem på en ugnsplåt. Droppa över olja och strö över flingsalt och paprikapulver. Blanda. Sätt in potatisen i ugnen ca 30 min tills den har färg och potatisen är mjuk. Strimla salladslökarna/purjolöken och skölj spenaten. Blanda den varma potatisen med grönsakerna. Blanda olivolja, vatten, timjan, salt och svartpeppar till en dressing och ringla den över potatissalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben