Örtfrasgratinerad fläskkotlett och potatissallad

Serverar: 4 portioner

God örtmarinad. Perfekt sommarmat.

Ingredienser

  • Ca 800 g benfri kotlett i bit
  • Salt
  • Peppar
  • Örtblandning
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • ½ dl riven parmesan
  • ½ dl ströbröd
  • 1 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • Potatissallad
  • Ca 12 små fina potatisar
  • 1 fp ruccola
  • ca 10 cocktail tomater, delade
  • 1/2 rödlök, skuren i tunna skivor
  • 1/2 purjo lök, strimlad
  • 1–2 msk kapris
  • Några cocktailkapris
  • Senapsvinägrett
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk vatten
  • 2–3 tsk dijon senap
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till örtblandningen.
    2. Gnid in köttet med salt och peppar och lägg i en ugnsfastform med köttsidan upp. Stick in en kött- termometer. Pensla med lite olja och stek i ugnen i 175° till innertemperaturen är 63°.
    3. Ta ut kotlettbiten och bred på örtblandningen, gratinera i 275° till innertemperaturen är 70°. Ta ut och låt vila under folie i ca 10 min före servering.
    4. Koka potatisen och skär den i små bitar. Häll över vinägern och rör om försiktigt. Låt stå ett tag.
    5. Blanda övriga ingredienser till senapsvinägretten och häll över potatisen. Rör ner grönsakerna och kaprisen. Salta och peppra. Garnera med några cocktailkapris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben