Örtfylld lammstek med gräddsås
Så gott det doftar från köket av färska örter, vitlök och citron. Till detta - servera klyftpotatis, kokta morötter och haricots verts. Denna helgmiddagen blir en höjdare!
Ingredienser
1 ½ kg benfri lammstek
2 tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
Bindgarn
2 msk smör
Fyllning
1 citron, rivet skal
2 vitklöksklyftor
½ dl hackad persilja
2 msk hackad färsk timjan
2 tsk hackad färsk rosmarin
Sås
Sky
Köttbuljong av oxfond, konc
2 msk vetemjöl
1-2 dl vispgrädde
Salt
Peppar
Servera med
Klyftpotatis
Kokta morötter
Haricots verts
Instruktioner
- Skär lammsteken med en vass kniv till en tjock platta. Strö över salt och peppar. Blanda citronskal, finhackad vitlök, persilja, timjan och rosmarin och strö över köttet.
- Rulla ihop köttet åt samma riktning som du skar upp det och bind ihop köttrullen med bomullsgarn.
- Bryn steken runt om i en stekpanna med smör. Stick in en köttermometer och lägg över steken i en ugnsfast form, om inte stekpannan tål ugnsvärme och tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 75º. Låt steken vila 15 minuter. Ta bord bindgarnet och skär upp steken i skivor.
- Sås:
Sila ner skyn i en kastrull och späd med köttbuljong till totalt 3 dl. Vispa ut mjölet i grädden och vispa ner i buljongen. Koka upp under omrörning och låt såsen sjuda i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med klyftpotatis, sås, kokta morötter och haricots verts.
Liknande recept
Kommentarer (0)