Örtfylld lammstek med gräddsås

Serverar: 4-6 portioner

Så gott det doftar från köket av färska örter, vitlök och citron. Till detta - servera klyftpotatis, kokta morötter och haricots verts. Denna helgmiddagen blir en höjdare!

Ingredienser

  • 1 ½ kg benfri lammstek
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • Bindgarn
  • 2 msk smör
  • Fyllning
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 vitklöksklyftor
  • ½ dl hackad persilja
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 2 tsk hackad färsk rosmarin
  • Sås
  • Sky
  • Köttbuljong av oxfond, konc
  • 2 msk vetemjöl
  • 1-2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Servera med
  • Klyftpotatis
  • Kokta morötter
  • Haricots verts
  • Instruktioner

    1. Skär lammsteken med en vass kniv till en tjock platta. Strö över salt och peppar. Blanda citronskal, finhackad vitlök, persilja, timjan och rosmarin och strö över köttet.
    2. Rulla ihop köttet åt samma riktning som du skar upp det och bind ihop köttrullen med bomullsgarn.
    3. Bryn steken runt om i en stekpanna med smör. Stick in en köttermometer och lägg över steken i en ugnsfast form, om inte stekpannan tål ugnsvärme och tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 75º. Låt steken vila 15 minuter. Ta bord bindgarnet och skär upp steken i skivor.
    4. Sås: Sila ner skyn i en kastrull och späd med köttbuljong till totalt 3 dl. Vispa ut mjölet i grädden och vispa ner i buljongen. Koka upp under omrörning och låt såsen sjuda i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med klyftpotatis, sås, kokta morötter och haricots verts.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben