Örtgravad tjälknöl på bröstfile av Kanadagås

Serverar: 4 portioner

Tid: 5 dagar

En mycket lättlagad och njutbar rätt på en liten ovanlig råvara

Ingredienser

  • 2 st frysta bröstfiléerr av Kanadagås
  • 2 msk salt
  • 2 msk socker
  • 2 -3 matskedar färsk rosmarin
  • 2 kvistar färsk basilika
  • 1 matsked färsk timjan
  • 2 matskedar provencalska kryddor (frysta)
  • 3-4 vitlökslyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1,5 tsk grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 70 grader. Lägg det djupfrysta köttet på galler med en långpanna med lite vatten i under och sätt in i gallret med köttet i ugnen i tolv timmar. Ta ut köttet och låt det svalna. Blanda socker, salt och peppar i en skål. Hacka de färska örterna , pressa vitlöksklyftorna och blanda ihop med sockret och saltet.och örtena Pensla köttet med olivoljan. Lägg därefter köttet i dubbla plastpåsar och häll i kryddblandningen . Sug ur luften och knyt ihop påsarna. Låt stå i kylskåpet i fyra dagar. Vänd på fileerna ett par gånger under dagen. Ta upp köttet och torka av det väl. Skär upp i tunna skivor. Serveras med fördel med ett kraftigt gott rödvin , samt en krämig Potatisgratäng. Kan även serveras som förrätt på en bädd av tex Rucolasallad med Basilikasås och lite gott Vitlöksbröd.

    Liknande recept

    4.9
    20-25
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben