Örtgriljerad påskskinka

Serverar: 8-10 portioner

Här får den kokta skinkan underbar smak av örter och vitlök Jag brukar annvända färdigkokt skinka . Lätt o snabbt ! Man kan även variera ört o pepparblandningar .

Ingredienser

  • 1 1/2–2 kg benfri rimmad skinka
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • Persiljekvistar
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 morot
  • Örtgriljering
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 dl matolja
  • 2 msk finklippt persilja
  • 3/4 tsk basilika
  • 3/4 tsk timjan
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Ugn: 250°
    2. 1. Ta skinkan ur förpackningen men låt nätet sitta kvar. Spola skinkan i rikligt med kallt vatten. 2. Stick in termometern så att spetsen kommer mitt i skinkan. Lägg skinkan i en gryta. 3. Häll på så mycket vatten att det täcker skinkan. 4. Skala och skiva moroten. Lägg ner den i grytan tillsammans med kryddpepparkorn, lagerblad, persilja och rosmarin. 5. Låt skinkan få ett uppkok. Sänk värmen och låt den sjuda under lock tills termometern visar 70°C. 6. Ta upp skinkan och låt den svalna något. Ta bort nät och svål. 7. Rör samman alla ingredienserna till griljeringen. Bred den över skinkan. 8. Griljera mitt i ugnen ca 10–15 minuter. Skär tunna skivor och bjud skinkan varm eller kall. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4-6

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 19 augusti 2009

    En snabb variant som man sätter sin egen (ja din då ha ha) prägel på. 5p, tackar för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben