Örtmarinerade påskskinkrullar

Serverar: 10 portioner

Ringla marinaden över skinkrullarna och garnera med örter och citronskalsstrimlor. 10 bufféportioner.

Ingredienser

  • Ca 30 tunna skivor kokt rimmad påskskinka
  • Marinad
  • ½ dl blandade färska örter, persilja, basilika, timjan, citronmeliss
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ citron, rivet skal och saft
  • ½ dl kallpressad rapsolja
  • 1 tsk vit sirap
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Garnera med
  • Tex färsk basilika
  • Strimlat citronskal/zest
  • Instruktioner

    1. Rulla ihop skinkskivorna och lägg dem på ett uppläggningsfat.
    2. Marinad: Mixa örtkryddor och vitlök. Blanda med rivet skal och saft av citron, rapsolja och vit sirap. Smaka av med salt och peppar. Ringla marinaden över köttet. Täck fatet med plastfolie och låt stå i kylen några timmar innan serveringen.
    3. Vid servering garnera med örter och citronskalsstrimlor.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.5
    3 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (1)

    christincarlsson 16 juni 2011

    Gott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben