Sallad på varmrökt sidfläsk med örtmarinerad Svecia och pocherat ägg

Serverar: 4 portioner

Knaperstekt fläsk på en liten sallad blir festligt med persilje- och gräslöksmarinerad ost och pocherat eller kokt ägg.

Ingredienser

  • ca 100 g blandad grönsallad
  • 2 msk lätt crème fraiche
  • 1/2 citron, rivet skal
  • 1 krm salt
  • 4 ägg
  • 150 g varmrökt sidfläsk i skivor
  • Örtmarinerad ost
  • 125 g Svecia
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk klippt gräslök
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • Vitpeppar från kvarnen
  • Instruktioner

    1. Skölj salladen och låt den torka. Blanda med crème fraiche, citronskal och salt.
    2. Koka eller pochera äggen. Knaperstek fläsket och låt det rinna av på hushållspapper.
    3. Skär osten i tärningar och blanda med persilja, gräslök, olja och salt.
    4. Fördela salladen på tallrikar. Lägg på ägg, några skivor fläsk och örtmarinerade osttärningar. Avsluta med vitpeppar från kvarnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben