Piroger med fetaost och salami

Serverar: 6 portioner

Piroger är bra picknickmat om man är många. De går bra att förbereda och frysa in om man vill göra en spontan utflykt. Servera gärna med en fräsch sallad som tillbehör.

Ingredienser

  • Deg
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 75 g smör
  • 2 dl mjölk
  • Fyllning
  • 200 g salami
  • 20 svarta oliver
  • 400 g örtmarinerad fetaost i tärningar
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Deg: Blanda mjöl, bakpulver, salt i en matberedare. Tillsätt matfettet i mindre bitar. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt till en smidig deg. Kavla ut till 12 rundlar ca 15 cm i diameter.
    3. Fyllning: Skiva oliver och strimla salamin. Låt oljan rinna av från osten. Lägg salamistrimlor, oliver, fetaost och svartpeppar i en sträng på mitten av degen.
    4. Nyp ihop varje degplatta och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.
    5. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.
    6. Låt pirogerna svalna lite innan de serveras

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (1)

    mimella 2 oktober 2008

    Mina första piroger har jag nu gjort. Superenkelt o jättegott. "Tyvärr" gick alla åt alldeles för fort.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben