Tsatzikipannkaka med skinka

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Pannkakan uppfann jag efter en påskbuffé där jag gjort bl.a tsatziki och påskskinka. Resultatet blev nästan lite lyxigt, fylligt och mycket smakfullt.

Ingredienser

  • 200-300 g skinka (kokt rimmad)
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl rågsikt
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl tsatziki
  • 5 ägg
  • Smör
  • Instruktioner

    Skär skinkan i tjocka skivor som strimlas och skärs till tärningar. Fräs tärningarna i en het stekpanna med lite smör. När tärningarna fått en fin brynt yta lyfts de över i en smord långpanna. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjölsorterna, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt mjölken och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt grädden och tsatzikin, vispa slätt igen. Vispa sist ner äggen och häll smeten i formen. Grädda 1 fals under mitten av ugnen i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben