Örtig crème ninon med isterbandscrunch

Serverar: 4 portioner

En fräsch grön ärtsoppa med krispigt stekt isterband och rostade pumpakärnor.

Ingredienser

  • 1 isterbandskorv
  • ½ msk rapsolja
  • ½ dl pumpafrön
  • Crème ninon
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 600 g gröna frysta ärter
  • ½ liter vatten
  • 2 msk buljongpulver, gärna Renée Voltaire grönsaksbuljong
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 krm chilipeppar
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 2 kvistar färsk oregano
  • 1 msk pressad citron
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Servering
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Ta bort skinnet från isterbandet. Stek isterbandet på medelhög värme i panna med lite olja tills det är ordentligt stekt och lite frasigt. Lägg det på ett hushållspapper och låt fettet rinna av. Rosta pumpakärnorna i en torr medelvarm panna och låt dem få färg. Passa noga så att de inte bränns.
    2. Finhacka lökarna. Fräs dem mjuka och gyllengula. Häll i de frysta ärterna, vatten och buljong. Koka upp. Ta bort från värmen. Häll i grädde, kryddor, repade örter och citronsaft. Mixa med en stavmixer till en slät konsistens. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citronsaft.
    3. Servera soppan i skålar och strö över isterbandscrunch och pumpafrön. Servera gärna med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben