Örtvåfflor med brie

Serverar: 8 portioner

Brieost är en ost som jag tycker om. Här som fyllning i våfflor...som förätt kanske...

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 1½ dl vetemjöl
  • 0,5 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl färska örter, finhackade, t ex körvel, gräslök eller persilja, basilika, dragon
  • 250 g brie
  • 50 g valnötter, rostade, hackade
  • 2 tomater, skållade, urkärnade, tärnade
  • Örtkvistar
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden tjock, Rör samman mjöl, vatten, salt och örter till en fin smet. Låt svälla i minst 15 minuter. Vänd ner grädden. Tärna tomaterna.
    2. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna gyllenbruna.
    3. Skär tunna skivor av osten, lägg mellan varma våffelhjärtan, strö valnötter över.
    4. Dekorera tallriken med tomattärningar, örtkvistar och ringla olivoljan över.
    5. Servera gärna som förrätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben