Det är helt rätt att tänka kanel när det dyker upp ett äpple. Men ibland kan man faktiskt tänka kardemumma i stället.
Ingredienser
6 äpplen
150 g mandel
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kardemumma
2 dl russin
50 g hackat kanderat apelsinskal eller sukat
Instruktioner
- Skala, kärna ur och klyfta äpplena tunt.
- Hacka mandeln.
- Smält smöret i en kastrull.
- Värm ugnen till 175 grader.
- Vispa ihop äggen och sockret i en bunke.
- Blanda mjölet, bakpulvret och kardemumman i en annan bunke. Rör ner i äggsmeten. Rör sedan i det smälta smöret.
- Smörj och bröa en kakform eller ugnssäker form. Häll i äppelbitarna, mandelhacket, russinen och apelsinskalet.
- Häll på smeten och fördela jämnt bland frukten och mandeln. Lite kladdigt men enklast att använda händerna.
- Grädda 45 minuter i ugnen.
Liknande recept
Kommentarer (0)