Österländsk gryta

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Festmat till många!

Ingredienser

  • 500g fläskfilé
  • 1 kg grovmalen nötfärs
  • 4 msk olja
  • 4 stora gula lökar
  • 4-8 vitlöksklyftor
  • 4-8 tsk curry
  • 4 krm stött kardemumma
  • 2 st stötta lagerblad
  • 1 dl tomatpuré
  • 3-4 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 4 paprikor, gärna olika färger
  • 6 dl matyoghurt
  • 1 pressad citron
  • Instruktioner

    Skär fläskfilen i skivor, dela dem och bryn dem i lite av oljan i en stekpanna. Flytta över bitarna i en stor gryta. Bryn färsen i oljan. Hacka inte sönder den för mycket utan peta försiktigt i den så att det blir ”bitar” av kött. Lägg över dem i grytan. Hacka löken, pressa vitlöken. Fräs alltsammans i resten av oljan tillsammans med curry och kardemumma. OBS löken skall bara bli mjuk, inte brynt. Lägg över i grytan. Tillsätt hälften av yoghurten, lagerblad, tomatpuré, salt och vatten. Rör om. Låt grytan sjuda under lock en stund så att vätskan kokar in. Hacka paprikorna och lägg dem i grytan. Låt den koka 10 min till – utan lock. Rör ned resten av yoghurten och pressa över citron. Gott till: Ris Sallad Finhackad färsk gurka Citron Russin Yoghurt Rostade kokosflingor Rostade solroskärnor Salta jordnötter

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben