Österrikisk potatissallad

Serverar: 4 portioner

Passar utmärkt till grillat kött eller kyckling eftersom den är lätt och saftig.

Ingredienser

  • 20 färskpotatisar
  • 2-4 ägg
  • 1 gul lök
  • 15-20 skivor smörgåsgurka
  • Olivolja
  • Vitvinsvinäger
  • 2-3 msk dijonsenap/finkornig senap
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Basilika/dragon
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen och äggen. Låt svalna ordentligt och tärna potatisen och äggen. Hacka löken och smörgåsgurkan fint. Blanda potatisen, äggen, löken och gurkan i en skål.
    2. Dressing: Blanda 1 del olivolja och 1 del vitvinsvinäger i en separat skål, pressa i vitlöken tillsätt senap, salt, peppar och örtkryddan efter smak.
    3. Häll dressingen över potatissalladen och blanda väl, låt stå c:a 30 min för bästa smak. Se till att potatisen är kall när dressingen hälls över annars suger potatisen åt sig dressing och salladen blir torr.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben