Överbakad blåbärspaj

Härligt god efterrättspaj på enklast möjliga sätt!

Ingredienser

  • 250 g, 1 rulle kyld färdig smördeg
  • 150 g blåbär
  • ½ dl råsocker strö
  • 1 ägg till pensling
  • 2½ dl Norrmejerier vaniljvisp
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Skär ut en botten och ett lock av smördegen. Ta hjälp av 2 bunkar, den ena behöver vara lite större än den andra.
    3. Skär ut några lufthål i det större locket så att smördegen kan puffa upp ordentligt.
    4. Lägg den mindre delen på en plåt och lägg på blåbären i en hög. Strö över hälften av sockret och lägg på locket.
    5. Tryck ihop kanterna ordentligt och pensla med ägget. Strö över resterande socker och grädda i ca 15 min eller tills den är puffig och har fått fin färg.
    6. Vispa vaniljvispen och servera till.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben