Serverar: 2 portioner
Tid: 30 minuter
Lite annorlunda och god gryta med thailänsk smak. Serveras med t ex ris, pasta, couscous, nudlar eller bulgur.
Skär köttet i strimlor. Skala och skär löken i tärningar eller skivor. Strimla vitkålen. Fräs curryn i 1 msk margarin i en stekpanna eller liten stekgryta. Lägg i lök och vitkål. Rör om och låt fräsa ca 1 min. Lägg köttet i stekpannan eller stekgrytan. Tillsätt salt och kryddor. Rör om. Tillsätt buljongtärning, vatten, creme fraiche och soja. Låt grytan koka ca 15 min. Rör om då och då. Dela äpplet, kärna ur det och skär det i tärningar. Rör ut mjölet i lite vatten och tillsätt det under omrörning. Tillsätt äppeltärningarna. Låt grytan koka 3-5 min. Skär paprikan i strimlor och strö över.