Oirentalisk gryta

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Lite annorlunda och god gryta med thailänsk smak. Serveras med t ex ris, pasta, couscous, nudlar eller bulgur.

Ingredienser

  • 150 g fläskkött av skinka eller bog
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitkål, ca 150 gram
  • 1 msk margarin
  • 1 tsk curry
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm paprikapulver
  • 2 krm ingefära
  • 1 krm vitlökssalt
  • ½ buljongtärning
  • 2 dl vatten
  • ½ dl lätt creme fraiche
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 äpple, helst rött
  • 2 tsk vetemjöl + vatten
  • 1/4 paprika till garnering
  • Instruktioner

    Skär köttet i strimlor. Skala och skär löken i tärningar eller skivor. Strimla vitkålen. Fräs curryn i 1 msk margarin i en stekpanna eller liten stekgryta. Lägg i lök och vitkål. Rör om och låt fräsa ca 1 min. Lägg köttet i stekpannan eller stekgrytan. Tillsätt salt och kryddor. Rör om. Tillsätt buljongtärning, vatten, creme fraiche och soja. Låt grytan koka ca 15 min. Rör om då och då. Dela äpplet, kärna ur det och skär det i tärningar. Rör ut mjölet i lite vatten och tillsätt det under omrörning. Tillsätt äppeltärningarna. Låt grytan koka 3-5 min. Skär paprikan i strimlor och strö över.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben