Oktobergryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Bra mat mitt i veckan.

Ingredienser

  • 500 g fläskkött
  • 4 -5 gula lökar
  • 4 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2-3 msk soja
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 1-2 tsk paprikapulver
  • 2 palsternackor
  • 1bit rotselleri ca 200 g
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Ca ½ dl tomatpuré
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor. Skala och skär lökarna i klyftor. Koka upp vatten och buljongtärningen i en gryta. Tillsätt lök, soja, salt och kryddor. lägg i köttet. Koka upp och sjud i ca 10 min.
    2. Skala och grovstrimla rotsakerna under tiden. Lägg strimlet i grytan. Tillsätt timjan, vitlök och tomatpure. Koka vidare ca: 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Glitterfia 23 oktober 2008

    Oj, så gott det här blev! Kommer definitivt att lagas flera gånger. Gjorde dock några små ändringar bytte ut rotsellerin mot en stor morot. Tog 2 stora lökar och en purjolök och tillsatte även en röd paprika. En klar 5:a från mig, tack för detta smidiga och goda recept Mvh Glitterfia

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben