Oktobergryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Både mustig och het. Passar bra i oktober.

Ingredienser

  • 6-7 hg högrev eller märgpipa
  • 1-2 gula lökar
  • Matfett till stekning
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • ½ tsk vitlökspulver
  • 3 msk mjöl
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1-3 tsk chiliflakes (eller liknande)
  • ½-1 tsk salt
  • 2 chorizokorvar (gärna lätt)
  • 1 paprika
  • Persilja
  • Instruktioner

    Skär köttet i lämpliga grytbitar. Bryn i en stekpanna i lite smör eller olja. Hacka och bryn löken. Tillsätt gurkmeja och svartpeppar och låt bryna med en stund. Lägg över alltihop i en gryta. Blanda soja, tomatpuré och vinäger i en kopp. Rör ner oregano, rosmarin, timjan och vitlökspulver. Tillsätt i grytan och rör om. Rör ner mjölet och tillsätt sedan vattnet. Rör om och låt koka opp. Rör ner spiskummin och chiliflakes. Koka i 1 ½ timme på låg värme under lock. Skiva korvarna och skär paprikan i små bitar. Lägg över i grytan och låt koka ca 5 minuter. Dra av från värmen och rör ner den hackade persiljan. Smaka av med salt. Servera med ris.

    Liknande recept

    5
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (2)

    reginal 23 oktober 2010

    Det var en jattegod gryta, tom min svarson som ar en riktig "masterkock" ville ha receptet.

    iokaste 19 januari 2012

    Jag och min sambo gillar inte stark mat så vi hade inte i någon chili och korven blev en kryddig men inte kryddstark korv. Det blev en väldigt god gryta som fick hela fem stjärnor! Mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben