Oliv- och ostbröd

Brödet är lätt att baka och får mycket smak av den långa jästiden, dinkel, ost och oliver.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten, 37 grader
  • 3 dl fullkornmjöl av dinkel
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Utbakning
  • Ca ½ dl vetemjöl
  • 100 g mild ost, tex. gouda
  • 2 dl gröna oliver med pimiento
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Häll på vatten och rör tills jästen har löst sig. Arbeta in allt dinkelmjöl och det mesta av vetemjölet till en smidig deg. Tillsätt salt och arbeta degen med degkrokar eller för hand ca 5 minuter. Täck med bakduk och jäs 1-2 timmar.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och platta ut den lite. Skär osten i tärningar, strö oliver och ost över degen. Vik eller rulla ihop degen till en avlång limpa. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk 30-40 minuter.
    3. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben