Olivbullar

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Bara sju ingredienser.

Ingredienser

  • 2 ½ dl vatten
  • 25 g jäst
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 7 dl ljust lantbrödsmjöl
  • 20 svarta oliver utan kärnor
  • 1 dl riven, lagrad ost (17%)
  • Instruktioner

    1. Ljumma vattnet till 37 grader, d v s fingervarmt. Finfördela jästen i en bunke eller i en matberedare.Tillsätt vattnet och rör ut jästen så att den löser upp sig.
    2. Tillsätt olja, salt, och ca 6 ½ dl mjöl. Låt maskinen gå ett par minuter, eller arbeta degen för hand en stund. Hacka oliverna och blanda i dem i degen. Låt degen jäsa i 30 minuter under en bakduk, antingen i matberedaren eller i bunken.
    3. Arbeta ev in lite mer mjöl och dela degen i 12 bitar. Rulla till bullar och lägg dem i en muffinsplåt eller på en vanlig ugnsplåt täckt med ett bakplåtspapper.
    4. Sätt på ugnen på 225 grader. Låt bullarna jäsa i 30 minuter under duk. Strö över osten och grädda olivbullarna mitt i ugnen ca 12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben