Olivbullar

Serverar: 15 portioner

Som älskare av oliver är detta så goda bullar till buffén och snittar till drinken...

Ingredienser

  • Deg
  • 5 dl ljummet vatten
  • 12 dl vetemjöl
  • 50 g jäst
  • 1 dl Fontana olivolja
  • ½ tsk salt
  • 2 msk citronsaft
  • Fyllning
  • 4 dl Fontana kalamataoliver, hackade
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 tsk mynta, färsk eller torkad
  • 1 tsk oregano, färsk eller torkad
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 8 st soltorkade tomater
  • 2 msk hackad färsk dill
  • Lite sesamfrö efter smak
  • Grovt salt efter smak
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt olivolja, citronsaft, salt och vetemjöl. Knåda degen mjuk och elastisk. Täck degen och låt den stå och jäsa 30-40 minuter till dubbel storlek.
    3. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Dela degen i två delar när den är färdigjäst. Kavla ur ena halvan till cirka 2 cm tjock oval platta. Pensla med olivolja och strö över 3/4 av fyllningen. Forma degen till en rulle och skär upp i cirka 10 bitar. Lägg dem på en smord bakplåt, pensla med lite olivolja och strö över grovsalt eller sesamfrö. Grädda i 20-25 minuter, i 200 grader.
    4. Kavla ut den andra deghalvan på samma sätt. Gör små rundlar med hjälp av en kaffekopp. Pensla med olivolja, lägg på lite av fyllningen och gräddda i cirka 15-20 minuter, 200 grader. Detta blir små pizzor som även de är goda som tilltugg till drinkar.
    5. Servera varma eller kalla.

    Liknande recept

    1 h 20 min
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben