Olivfylld kalkon med Lime

Serverar: 4 portioner

En nyttig och god helgmiddag. Recept från Land 39 - 2009.

Ingredienser

  • Ca 600g kalkonfilé
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 msk Smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 äggula
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk hackad persilja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 200 g smålök
  • 200 g cocktailtomater
  • 1 dl vitt vin eller hönsbuljong
  • Smör till stekning
  • Basilika, färsk
  • Lime
  • Instruktioner

    1. Bryn kalkonfilén runt om. Skala, dela och bryn lökarna. Skär en skåra längs kalkonfilén. Hacka oliverna och krossa vitlöksklyftorna. Blanda detta med smör, äggula, ströbröd, salt och peppar. Lägg blandningen i den uppskurna fickan. Krydda runt om med salt och peppar. Fäst gärna ihop med hjälp av en provnål. Lägg kalkonfilén i en ugnssäker form. Fördela löken och tomaterna hela eller skurna i halvor runt om. Slå i vinet. Stek färdigt i 175 graders ugnsvärme, 20-30 minuter. Kontrollera gärna med köttermometer att innertemperaturen är 63 grader.
    2. Fonden i ugnsfomen kan användas som grund för en god sås.
    3. Servera med valfri potatis och garnera med basilika och limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben