Omelettrulle med baconröra

Serverar: 2 portioner

God både ljummen och kall. Den håller sig fint i kylskåp ett par dygn.

Ingredienser

  • Baconröra
  • ½ pkt bacon
  • 1 msk finhackad lök
  • ½ dl majonäs
  • ½ dl creme fraiche
  • Peppar nymald
  • Pepparrot nyriven
  • Omelett
  • Margarin
  • 4 ägg
  • 4 msk vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Finstrimla bacon och stek i het panna. Låt svalna på hushållspapper. Rör samman övriga ingredienser. Droppa eventuellet i lite av det avsvalnande fettet mot slutet. Krydda med en aning nymald peppar.
    2. Rör samman ägg och grädde. Stek i margarin på medelhög värme. Skaka pannan så att smeten rinner ner och stelnar. När ytan på omeletten börjar se torr ut stjälps den upp på en tallrik och ner i pannan igen för att stekas på båda sidor.
    3. Låt omeletten svalna en aning. Skall den serveras kall kan den rullas ihop utan fyllning och förvaras i kyl tills det är dags att äta.
    4. Strö någon matsked nyriven pepparrot på omeletten och bred ut baconröran över hela ytan. Rulla ihop till en fast rulle.
    5. Serveras som den är eller ihop med en lättare grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Viooola 11 februari 2009

    Om man byter ut margarinet mot smör så blir det en perfekt Lchf rätt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben